Vellykket Agro-Nord 2020

I sidste øjeblik inden hele Danmark blev lukket ned, blev den nordjyske udstilling Agro-Nord afviklet. Udstillingen, der har fokus på kvægesektoren, har de seneste år oplevet en flot udvikling med øget tilslutning fra udstillere af dyr og såvel maskiner.

Agro-Nord blev et lige så stort tilløbsstykke som de seneste år. Godt hjulpet af den store opbakning fra de mange sædimportør firmaer, som benytter lejligheden til at vise frem nogle af sine afkomsgruppe, så er kvaliteten af de udstillede dyr år for år blevet bedre. Det var også tilfældet i år. Og med fyldte kvægstalde så var der god konkurrence om titlerne. Sådan skal det også helst være.

Ændring i programmet

Grundet den manglende tilslutning til avlsdyr auktionen der har været holdt i en årrække, så blev auktionen indstillet og i stedet erstattet af de første DM-mesterskaber i klipning. Med knap ti deltagere fordelt på ekspert- og begynder klassen. Det kan godt være at antallet ikke var helt så højt som man havde håbet på, men niveauet af dem der deltog, var meget højt. Det kunne alle messe gæsterne ved selvsyn konstatere i løbet af formiddagen, hvor konkurrencen løb af stablen. Så da vinderen i de to klasser skulle offentliggøres var der en sitrende stemning mellem deltagerne for hvem ville løbe med titlen som DM i klipning.

Rasmus Bülow blev den første Danmarks mester i klipning foran Rikke Vestergård Hansen og Lærke Altena. Lise Nørgård (til højre) vandt begynder klassen.

Modeldyrene

Den irske dommer Paul Hannan var tilbage efter nogle års pause som dommer ved Agro Nord. Han fik, sammen med Peter Larsson der dømte Jersey dyrene, en god og hektisk dag inden vi først på aftenen kunne finde Miss Agro Nord 2020. Indimellem viste en række sædimportfirmaer afkom efter nogle af deres tyre, noget der efterhånden er ved at være en sjældenhed nu om dags.

Resultaterne ved Agro-Nord 2020

Vinder Miss Agro Nord 2020 blev Anderstrup Holstein (længst til venstre), mens Reserve Champion kom fra Erik Andersen, Lyne.

Komplet præmieliste klik her >>