Nyheder

I sidste øjeblik inden hele Danmark blev lukket ned, blev den nordjyske udstilling Agro-Nord afviklet. Udstillingen, der har fokus på kvægesektoren, har de seneste år oplevet en flot udvikling med øget tilslutning fra udstillere af dyr og såvel maskiner.

Agro-Nord blev et lige så stort tilløbsstykke som de seneste å...

28 Feb 2020

Med mere end 260 deltagere til de to sessioner på Avlsforeningens Dansk Holstein havde vi tilsyneladende fundet noget der interesserede mange.

Aftenens første indlæg var med irske Donagh Berry. En meget engageret og inspirende foredragsholder der kom omkring mange emner såsom:

  • det nytter at avle efter egenskaber...

En sand blanding af afstamninger

Den seneste store kørsel af indekser i Norden kommer som næsten altid med nye spændende tyre. Blandt andet den nye toptyr VH Nader (Norland x VH Ramis x Fageno) med +45 i NTM. Tyren er stadig så ung, at der ikke er sæd til rådighed efter ham, da han først er født i 2019. VH Nader er...

3 Feb 2020

Mandag d. 24. februar, Herning Kongrescenter,

I år byder vi vores medlemmer på to spændende indlæg. Begge med relation til avl. Der er både mulighed for at udvide horisonten og høre hvad andre lande mener om Holstein racen, men også møde ungdommens syn på Dansk Holstein.

Avlsforeningen Dansk Holstein er vært ved diss...

December måned er ikke kun juletid. Det er også der hvor der kommer nye avlsværdi resultater fra mange af de lande hvorfra vi henter genetik. Her finder du et hurtigt overblik.    

Afkomsbedømte tyre

Den danske tyr VH Bernell ligger flot som nr. 2 på den hollandske listen over afkomsbedømte tyre med et NVI...

27 Nov 2019

31 personer deltog dette år i Avlsforeningens studietur til Canada. Med mere end 8.800 km fra vest til øst så er Canada vitterligt et stort land. Vi lagde ud med 3 dage helt mod vest, med Vancouver som base. Vancouver ligger ud til Stillehavet ved det smukke Britisk Colombia. Under de tre dage besøgte vi i alt 3 gå...

Øverst på listen finder vi den hollandske tyr Builder P (Esperanto x Powerball) med + 42 i NTM. Denne pollede tyr har været rangeret blandt de bedste det seneste halvår, men det er første gang han ligger på førstepladsen. Hans eksteriørprofil gør ham let anvendt, dog er der nok to egenskaber man bør have for øje, n...

12 Jul 2019

Landsskuet 2019 vil især blive husket for Raunhøj Dairy imponerende præstation, men også den fortsatte store tilslutning til Avlsforeningens Holstein udstilling. Kvaliteten var høj, og hele vejen ned gennem rækkerne stod køerne med flotte malkeorganer. Det lover godt for fremtiden.

Tilslutningen til dette års Landss...

25 Jun 2019

En af Avlsforeningen Dansk Holsteins opgaver er at iværksætte aktiviteter, der fremmer interessen for kvægavl. Vi har længe haft ønske om, at det også skal gælde for vores unge mennesker. Det er derfor glædeligt, at vi kan præsentere Tina Vestergård Hansen som vores ungdomskoordinator pr. 1. juli.

Tina, der er 22 år...

24 May 2019

Konkurrence - hyggelig samvær- fællesskab osv. Tilmeldingerne er i hus og der er i år tilmeldt 376 Holstein og Rød Holstein dyr. De er en lille tilbagegang i forhold til 2018 men stadig fremgang i forhold til 2017. 

Avlsforeningen Dansk Holstein har lavet en lille appetitvækker på hvad Holstein og Rød Holstein bland...

Please reload

  • White Instagram Icon

Kontakt os

Avlsforeningen Dansk Holstein

Telefon  + 45 8740 5249

Mail  info@danskholstein.dk

Adresse

Agro Food Park 15, Skejby

DK - 8200  Århus N.