Nyheder

December måned er ikke kun juletid. Det er også der hvor der kommer nye avlsværdi resultater fra mange af de lande hvorfra vi henter genetik. Her finder du et hurtigt overblik.    

Afkomsbedømte tyre

Den danske tyr VH Bernell ligger flot som nr. 2 på den hollandske listen over afkomsbedømte tyre med et NVI...

27 Nov 2019

31 personer deltog dette år i Avlsforeningens studietur til Canada. Med mere end 8.800 km fra vest til øst så er Canada vitterligt et stort land. Vi lagde ud med 3 dage helt mod vest, med Vancouver som base. Vancouver ligger ud til Stillehavet ved det smukke Britisk Colombia. Under de tre dage besøgte vi i alt 3 gå...

Øverst på listen finder vi den hollandske tyr Builder P (Esperanto x Powerball) med + 42 i NTM. Denne pollede tyr har været rangeret blandt de bedste det seneste halvår, men det er første gang han ligger på førstepladsen. Hans eksteriørprofil gør ham let anvendt, dog er der nok to egenskaber man bør have for øje, n...

12 Jul 2019

Landsskuet 2019 vil især blive husket for Raunhøj Dairy imponerende præstation, men også den fortsatte store tilslutning til Avlsforeningens Holstein udstilling. Kvaliteten var høj, og hele vejen ned gennem rækkerne stod køerne med flotte malkeorganer. Det lover godt for fremtiden.

Tilslutningen til dette års Landss...

25 Jun 2019

En af Avlsforeningen Dansk Holsteins opgaver er at iværksætte aktiviteter, der fremmer interessen for kvægavl. Vi har længe haft ønske om, at det også skal gælde for vores unge mennesker. Det er derfor glædeligt, at vi kan præsentere Tina Vestergård Hansen som vores ungdomskoordinator pr. 1. juli.

Tina, der er 22 år...

24 May 2019

Konkurrence - hyggelig samvær- fællesskab osv. Tilmeldingerne er i hus og der er i år tilmeldt 376 Holstein og Rød Holstein dyr. De er en lille tilbagegang i forhold til 2018 men stadig fremgang i forhold til 2017. 

Avlsforeningen Dansk Holstein har lavet en lille appetitvækker på hvad Holstein og Rød Holstein bland...

I forhold til sidste officielle avlsværdivurdering i februar er toppen stort set uændret.  Niveauet hos Holstein er generelt meget højt. Hele 32 Holstein tyre ligger med et NTM på + 35 eller mere.

Vi omtalte VH Growny (VH Goleen x Rodgers) ved sidste kørsel. Han ligger fortsat i toppen. Flot sundhedsprofil i kombina...

2 Apr 2019

I forbindelse med offentliggørelsen af de nye tyske avlsværdital 2. april 2019, har flere af tyrene ændret sig mere i forhold til andre. Udover at den årlige baseændring, (typisk 3-4 enheder i RZG), så er beregningen af RZG ændret således at vægtningen mellem fedt og protein ændret fra 1:4 til 1:2.

Det forventes at...

28 Mar 2019

Familien Hansen ved Erslev på Mors blev de første i Danmark der opnåede at have en ko som runder 200.000 kg produceret mælk. Ko nr. 516 har på 14,8 år haft et gennemsnit på 13.434 kg mælk med 4,13% i fedt og 3,30% i protein. Afstamningen er Var Camaro x E Celsius x Ked Juror. 

Ko nr. 516 blev fejret på dagen med lau...

26 Mar 2019

Torsdag, den 21. marts 2019 var det nyvalgte avlsforum for Avlsforeningen Dansk Holstein samlet for første gang. Avlsforum består af 72 valgte medlemmer rundt i landet - 10 personer var nyvalgte i forhold til tidligere.  

Dagens emner var blandt andet 

Beretning ved formand Kristian Nielsen >>

Gennemgang af regnska...

Please reload

  • White Instagram Icon

Kontakt os

Avlsforeningen Dansk Holstein

Telefon  + 45 8740 5249

Mail  info@danskholstein.dk

Adresse

Agro Food Park 15, Skejby

DK - 8200  Århus N.