Nyheder

1 Jul 2020

5 super grupper er udvalgt til at gå i finalen i den anderledes besætningskonkurrence. Det er nu op til alle medlemmer af Avlsforeningen Dansk Holstein og dommeren at placerer grupperne. Du kan som medlem stemme på din favoritgruppe via et tilsendt link på din mail. Medlemmernes stemmer lægges sammen, hvor de 50% k...

22 Jun 2020

For første gang siden Avlsforeningen Dansk Holstein afviklede sit første årsmøde tilbage i 1977 i Løkken, Vendsyssel, har Avlsforeningen for Dansk Holstein besluttet at aflyse årsmødet fredag d. 25. september 2020

Baggrunden for beslutningen er den generelle usikkerhed omkring Corona situationen.  Trods den generell...

Generelt har vi et højt niveau indenfor Holstein med mange forskellige afstamninger og profiler. Kendetegnede går det igen ved alle tyrene, at skal du vær en del af ”gamet”, så skal du have et y-indeks på 120 eller derover.

Fire gange om året kører NAV den store avlsværdivurdering, nemlig februar, maj, august og nov...


Denne måned er lig med mange nye avlsværdital fra en række lande, nemlig USA, Canada, Tyskland, Italien, Holland, Spanien, Italien og Frankrig blot for at nævne nogle af de vigtigste lande.

Nyt rundt i verden >>

Se indekser fra flere lande >>

VH Crown ligger med et RZG på 160 stadig godt til i Tyskland.

I sidste øjeblik inden hele Danmark blev lukket ned, blev den nordjyske udstilling Agro-Nord afviklet. Udstillingen, der har fokus på kvægesektoren, har de seneste år oplevet en flot udvikling med øget tilslutning fra udstillere af dyr og såvel maskiner.

Agro-Nord blev et lige så stort tilløbsstykke som de seneste å...

28 Feb 2020

Med mere end 260 deltagere til de to sessioner på Avlsforeningens Dansk Holstein havde vi tilsyneladende fundet noget der interesserede mange.

Aftenens første indlæg var med irske Donagh Berry. En meget engageret og inspirende foredragsholder der kom omkring mange emner såsom:

  • det nytter at avle efter egenskaber...

En sand blanding af afstamninger

Den seneste store kørsel af indekser i Norden kommer som næsten altid med nye spændende tyre. Blandt andet den nye toptyr VH Nader (Norland x VH Ramis x Fageno) med +45 i NTM. Tyren er stadig så ung, at der ikke er sæd til rådighed efter ham, da han først er født i 2019. VH Nader er...

3 Feb 2020

Mandag d. 24. februar, Herning Kongrescenter,

I år byder vi vores medlemmer på to spændende indlæg. Begge med relation til avl. Der er både mulighed for at udvide horisonten og høre hvad andre lande mener om Holstein racen, men også møde ungdommens syn på Dansk Holstein.

Avlsforeningen Dansk Holstein er vært ved diss...

December måned er ikke kun juletid. Det er også der hvor der kommer nye avlsværdi resultater fra mange af de lande hvorfra vi henter genetik. Her finder du et hurtigt overblik.    

Afkomsbedømte tyre

Den danske tyr VH Bernell ligger flot som nr. 2 på den hollandske listen over afkomsbedømte tyre med et NVI...

27 Nov 2019

31 personer deltog dette år i Avlsforeningens studietur til Canada. Med mere end 8.800 km fra vest til øst så er Canada vitterligt et stort land. Vi lagde ud med 3 dage helt mod vest, med Vancouver som base. Vancouver ligger ud til Stillehavet ved det smukke Britisk Colombia. Under de tre dage besøgte vi i alt 3 gå...

Please reload

  • White Instagram Icon

Kontakt os

Avlsforeningen Dansk Holstein

Telefon  + 45 8740 5249

Mail  info@danskholstein.dk

Adresse

Agro Food Park 15, Skejby

DK - 8200  Århus N.