Kvægkonkres 2020


Hvert år i februar måned i forbindelse med Kvægkongressen, afholder Avlsforeningen Dansk Holstein det traditionelle 'Aftenmøde' med fokus på aktuelle problemstillinger indenfor Holstein racen.

Til 'Aftenmødet' diskuterer vi aktuelle emner og blive inspireret i vores arbejde med den sortbrogede race.

Stor interesse for Dansk Holstein aftenmøde 2020.​

Med mere end 260 deltagere til de to sessioner på Avlsforeningens Dansk Holstein havde vi tilsyneladende fundet noget der interesserede mange.

Aftenens første indlæg var med irske Donagh Berry. En meget engageret og inspirende foredragsholder der kom omkring mange emner såsom:

  • det nytter at avle efter egenskaber selv om egenskaben har en lav arvbarhed.
  • at krydsning er ikke aktuelt fordi Holstein om 10 år vil være så meget foran i fht. de andre racer, også for sundhedsegenskaberne.
  • det er vigtigt at få sine køer kåret, navnlig når vi arbejder efter holdbare køer.
  • avlen kan bidrage til en mere klima venlig ko, samt alternative mælkeprøve analyser kan være en genvej til at finde de køer der er de mest energieffektive køer.
     

Aftenen blev afsluttet med at Andreas Vestergaard, 28 år, fortalte levende om den seneste udvikling på Kærgård og deres aktuelle succes mht. salg af avlstyre til ind- og udland. Andreas gav flere bud på hvad der skulle til for at lykkedes for at avlsinteressen blev stimuleret.

 1. Indlæg ved Donagh Berry >>

2. Indlæg ved Andreas Vestergaard >>